Pääkuva

Pafos

Pafos Kyproksen saari Välimeren itäosassa on kuuluisa rantalomakohde kesäisin. Ilmasto on kuitenkin miellyttävän lempeä läpi talven, päivälämpötila lähentelee 20 astetta jopa joulu-helmikuussa.

Kypros on edelleen ”jaettu saari” – eteläosa on itsenäinen (EU:n jäsen) Kyproksen Tasavalta, pohjoisosaa hallitsevat turkkilaiset. Paikallinen väestö Kyproksella on ystävällistä ja yleensä englantia hyvin puhuvaa. Autonvuokrauksessa vasemman puoleinen liikenne ja paikalliset ajotavat vaativat tarkkaavaisuutta. Kuljetukset hoituvat kyllä helposti ilman autonvuokraustakin.

Tuhansien vuosien ajan Kyproksella on ollut kehittyneitä sivilisaatioita ja niinpä saari on täynnä arkeologisia aarteita. Palatsien, huviloiden, teattereiden, linnoitusten ja hautojen jäännökset ovat poikkeuksellisia historiallisia ja arkkitehtonisia muistomerkkejä. ”Nea Paphos” -mosaiikit kuuluvat maailman kauneimpiin.

Tällä saarella, nykyisen Pafoksen kaupungin lähellä tarun mukaan Afrodite syntyi meren vaahdosta ja Pafos on siis aina ollut koko Afrodite-kultin keskus. Tämä saaren lounaisrannikolla sijaitseva entinen pääkaupunki on nykyään sympaattinen satamakaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Pafoksen edustalla on pieniä uimarantoja, hyvät ostosmahdollisuudet löytyvät yläkaupungin kauppakaduilta. Voit viettää iltaa baareissa, pubeissa, kansainvälisissä diskoissa tai satama-alueen tunnelmallisissa tavernoissa. Monien harrastusmahdollisuuksien ohella noin 10 kilometrin päässä kaupungista sijaitsevilla Coral Bayn ja Coralian kultaisilla hiekkarannoilla on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheilulajien harrastamiseen.

Pafoksen alueen kolme erityyppistä golfkenttää Secret Valley, Tsada ja Aphrodite Hills sijaitsevat noin 20-25 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Näistä viimeksi mainittu kuuluu ehdottomasti Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon.

Majoituskohteemme sijaitsevat Pafoksen keskustan tuntumassa ja Aphrodite Hills-golfkentän vieressä. Tarvittaessa on saatavissa paljon muitakin eri hintakategorioiden vaihtoehtoja. Tarjoamme myös Lomamatkojen koko valmismatkatuotannon.

Kohteemme Pafoksen alueella

 

Pafos - Kypros

Pafoksen etusivu

Green feet

Matkapaketit

Lämpötilat ja sää

Majoitus

Aliathon Holiday Village

Aphrodite Hills Hotel

Golfkentät

Secret Valley

Minthis Hills

Aphrodite Hills

 

AK-Matkat Oy      |      Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala      |      puh: (09) 894 6700      |      fax: (09) 8946 7010      |      E-mail: info@ak-matkat.fi