Pääkuva

Madeira

Portugalille kuuluva Madeiran itsehallinnollinen saariryhmä pitää sisällään useita saaria, joista vain kaksi, Madeiran saari ja Porto Santo, ovat asutettuja. Muut saaret koostuvat laavaperäisestä luonnosta ja luonnonsuojelualueista. Asukasluvultaan ylivoimaisesti suurin saarista on Madeira, noin 260 000 asukasta. Sen suurimassa kaupungissa, saaren eteläosassa sijaitsevassa Funchalissa on noin 110 000 asukasta. Porto Santo on huomattavasti pienempi asukasluvun ollessa noin 5000.

Maanviljelyn, kalastuksen ja käsitöiden lisäksi matkailu on Madeiralle todella tärkeä elinkeino ja se onkin syrjäyttänyt merkittävyydessään perinteiset ammatit. Matkailun merkitys näkyy turistille paikallisten palvelualttiutena ja kielitaitona. Mielenkiintoista on, että Madeiran kerrotaan houkutelleen matkailijoita jo 1700-luvulla. Saaren ruokakulttuuri on eurooppalaista, mutta siihen antaa oman mausteensa afrikkalaiset vaikutteet. Saarelta ei kannata poistua syömättä banaaneilla höystettyä espadaa tai juomatta paikallista madeiraviiniä.

Tästä Jumalan puutarhaksikin kutsutusta saaresta tulee useimmille mieleen upea kasvillisuus, kauniit ja jylhät maisemat ja levadat, eli muinaisia kastelukanavia pitkin kulkevat vaellusreitit. Mutta Madeira ja sen pikkuveli Porto Santo ovat lisäksi myös erinomaisia golfkohteita. Madeiralla on kaksi korkealuokkaista ja upeissa maisemissa kulkevaa kenttää, Santo da Serra Golf ja Palheiro Golf. Porto Santosta puolestaan löytyy lauttamatkan tai lyhyen lentomatkan päästä todella tasokas, Seve Ballesterosin suunnittelema kenttä. Golfkohteena Madeira on ympärivuotinen lämpötilan pyöriessä 20 asteen tuntumassa koko vuoden. Sijainti Atlantin keskellä ja korkeuserot aiheuttavat kuitenkin sen, että tuuli ja sade (varsinkin talvisin) ovat toisinaan läsnä. Madeiralle lennetään läpi vuoden suorilla lennoilla useamman lentoyhtiön voimin.

Madeira on siis hyvä kohde aktiiviselle lomailijalle, mutta on syytä myös muistaa, että Funchal kaupunkina tarjoaa hyvät puitteet ostoksille, ruokanautinnoille ja yöelämälle ja sen vanhakaupunki on erittäin charmikas. Tapahtumia on laidasta laitaan, esimerkiksi syksyisin järjestettävä kukkaisfestivaali ja häkellyttävän upea ilotulitus uuden vuoden aattona. Voit majoittua mukavasti Funchalissa, Santo da Serran tai Palheiron golfkenttien vieressä tai vaikka Porto Santon saarella.

 

Kohteemme Madeiralla

 

Madeira - Portugali

Madeiran etusivu

Green feet

Matkapaketit

Lämpötilat ja sää

Majoitus

Enotel Golf

Golfkentät

Santo da Serra

Palheiro

Porto Santo

 

AK-Matkat Oy      |      Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala      |      puh: (09) 894 6700      |      fax: (09) 8946 7010      |      E-mail: info@ak-matkat.fi