Pääkuva

Budapest

Pusta ja golf tuntuvat jo ajatuksenakin sopivan yhteen. Rautaesiripun ajan päättymisen jälkeen golfrakentaminen onkin Unkarissa ollut vauhdikasta. Tällä hetkellä valmiina on kymmenkunta tasokasta kenttää. Lyhyen lentomatkan päässä olevassa maassa pelikausi alkaa maaliskuussa ja jatkuu marraskuulle. Täällä sinua pidetään sukulaisena, ja vieraanvaraisuus on sen mukaista. Golfklubeilla tämä näkyy usein kuninkaallisen korkeatasoisena palveluna. Pelaaminen väljillä kentillä sujuu kansainvälisessä ilmapiirissä ilman ruuhkia; oman maan kansalaisia on pelaajissa vielä suhteellisen vähän.

Euroopan kauneimpiin kaupunkeihin lukeutuva Budapest on täynnä kiehtovaa nähtävää. Tonava jakaa kaupungin kahteen aivan erilaiseen osaan. Pest henkii Itävalta-Unkarin mahtavuutta leveine bulevardeineen ja kauniine rakennuksineen. Täältä löytyvät tunnetut ostos- ja huvikadut kuten Váci utca ravintoloineen ja viehättävine kahviloineen. Budan puolen Linnavuoren alue kertoo madjaarien kunniakkaasta historiasta. Nähtävyyksiä ovat kaunis vanhakaupunki, kuninkaanlinna, Kalastajalinnake ja Matias-kirkko. Illalla pimeyden laskeutuessa tunnelmaa luovat Tonavan ylittävien siltojen ja ympärillä olevien rakennusten upea valaistus.

Ruokakulttuuristaan ja Tokaji-viinistään tunnetun maan pääkaupunki on myös aidon mustalaismusiikin ja unkarilaisten tanssien koti. Unohtaa ei myöskään sovi Budapestin kuuluisia kylpylöitä ja niiden kuumia, mineraalipitoisia lähteitä.

Unkarin parhaana golfkenttänä pidetty Pannonia on noin 40 km päässä kaupungista. Old Lake on Diana Golf -hotellin vieressä noin 70 km keskustasta.

Majoituskohteemme on Pannonian kentän lähellä kauniista maisemistaan ja viineistään tunnetussa Etyekin kylässä sijaitseva Villa Haka. Kaupunkimajoitusta enemmän arvostaville tarjoamme Budapestin keskustahotelleja. Pyydä tarjous, vaihtoehtoja eri tasoluokitukset ja sijainnit huomioiden on kymmenittäin.

Kohteemme Budapestissa

 

Budapest - Unkari

Budapestin etusivu

Green feet

Lämpötilat ja sää

Majoitus

Villa Haka

Golfkentät

Pannonia

Old Lake

 

AK-Matkat Oy      |      Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala      |      puh: (09) 894 6700      |      fax: (09) 8946 7010      |      E-mail: info@ak-matkat.fi