Pääkuva

Azorit

Azorit, tuo Portugalille kuuluva Atlantin valtameren tuliperäinen paratiisi, on luontoa rakastavan golfaajan valinta. Azorien saariryhmä asutettiin aikoinaan samoihin aikoihin kuin Madeiran saari, eli 1400-luvulla, mutta nykypäivään tullessa saaristojen matkailijavirrat ovat kulkeneet hyvin eri suuntiin. Siinä missä Madeiraa voidaan hyvällä syyllä sanoa suureksi matkailukohteeksi, Azorien matkailijamäärät ovat vielä vaatimattomia. Saariryhmää voikin hyvällä syyllä kuvata koskemattoman eksoottiseksi, jonka suurimpia vahvuuksia ovat vehreä luonto, upeat maisemat ja näihin kahteen liittyvät aktiviteetit. Vilkasta yöelämää Azoreilta on turha etsiä.

Azorien saariryhmä koostuu yhdeksästä saaresta, mutta golfin kannalta mielenkiintoisimmat ovat suurin saarista eli São Miguel ja kolmanneksi suurin eli Terceira. São Miguelin saarella on kaksi kenttää: Batalha Golf ja Furnas Golf. Terceiran saarella on yksi kenttä: Terceira Golf. Azorit on hyvä valinta golflomakohteeksi, jos arvostat ruuhkattomia kenttiä ilman, että ihmisten tekemät rakennelmat haittaavat luonnon tarjoamien näköalojen nautiskelua. Sään puolesta Azorit on ympärivuotinen golfkohde, jonka lauha meri-ilmasto on pelaamiselle ideaalinen, joskin sijainti keskellä Atlanttia merkitsee ajoittaisia sateita ja nopeat säävaihtelut ovat tyypillisiä. Toisaalta miltäpä saaren nyt kaunis ja vehreä luonto näyttäisi ilman vettä. Keväällä kukkaloisto on kauneimmillaan.

Golfin lisäksi saaren suosittuihin aktiviteetteihin kuuluu mm. delfiinien ja valaiden bongaus, patikointi, kalastus, ratsastus ja sukeltaminen. Saaren ruokakulttuuri pyörii paljolti merenantimien varassa. Paikallisista erikoisuuksista mainittakoon maukkaat juustot ja ananas.

Suorat lennot Ponta Delgadaan (São Miguelin suurin kaupunki) onnistuvat huhtikuusta lokakuuhun. Koneenvaihdollisilla lennoilla Azoreille pääsee ympäri vuoden. Majoitus on mahdollista ottaa toivomastasi paikasta, mutta tukikohdaksi hyvä lähtökohta on Ponta Delgadan kaupunki, josta Batalhan golfkentälle on 10 km ja Furnas Golfiin noin tunnin ajomatka.

 

Kohteemme Azoreilla

 

Azorit - Portugali

Azorien etusivu

Green feet

Golfkentät

Batalha

Furnas

 

AK-Matkat Oy      |      Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala      |      puh: (09) 894 6700      |      fax: (09) 8946 7010      |      E-mail: info@ak-matkat.fi